Un barri en transformació

Un barri que recupera el seu patrimoni arquitectònic i s'omple de vida

 
Les darreres dècades diverses institucions, entitats com Amics del Rec o el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, acadèmics, veïns i activistes com Magí Puig i Manel Caro van impulsar la redescoberta d’un barri i van conscienciar a la ciutadania de la necessitat de protegir un patrimoni arquitectònic valuosíssim que explica, com cap altre, el brillant passat –i present- d’una ciutat emprenedora.

Des d’aleshores s’ha iniciat sense aturador la recuperació patrimonial d’antigues fàbriques sense ús per omplir-les de vida amb noves activitats.

Rec.0


Museus, restaurants, la seu del clúster de la pell, espais de cotreball, estudis de disseny, antigues adoberies ara rehabilitades que bullen d’activitat cultural i artística i esdeveniments com el RRRRec Festival o el Rec.0 han revitalitzat el barri. Mentre es debat la conveniència d’un nou pla urbanístic que en repensi els usos, diversos experts en urbanisme i arquitectura han fet les seves aportacions en el marc del concurs d’idees “Repensant el barri del Rec” impulsat per l’Ajuntament d’Igualada per a reflexionar col·lectivament sobre les possibilitats de la regeneració urbana del barri.

exporec


L'exposició “Rec, districte cultural” comissariada per Roger Mula i produïda pel Museu de la Pell d’Igualada l'estiu del 2021 és una magnífica síntesi del batec actual del barri. I la mostra itinerant “Espais Recobrats” de Teresa Llordés, en el seu pas pel Museu de la Pell, també va explicar la recuperació d'edificis industrials del barri i dels seus nous usos.

Per saber-ne més