Punts d'interès

Descobreix tots els edificis i elements patrimonials del barri

El Museu l’ocupa l’antiga fàbrica cotonera de Cal Boyer o Vapor Nou, construïda l’any 1897 (la nau vella) i el 1910-1920 (la nau nova). El conjunt fabril consta de dues naus paral·leles de dos pisos coronats per sostre d’encavallades, i és un exemple molt característic de la indústria tèxtil cotonera. Destaca la gran xemeneia construïda amb totxo cuit que presideix majestuosament tot el conjunt. Està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

C. Dr. Mercader, 3-5

  • 1897 (nau vella) / 1910-1920 (nau nova)
  • Modernisme

La fàbrica, propietat de Joan Boyer i Ferrer, va tancar el 1978-79, i el 1981 l’Ajuntament d’Igualada comprà l’edifici per instal·lar-hi el museu comarcal.

L’actual Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia és secció del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i pertany a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Al llarg dels anys s’ha convertit en un altaveu del patrimoni cultural i industrial de la ciutat i lidera multitud d’iniciatives de dinamització, recerca i divulgació. A les seves instal·lacions acull el CECI (Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada), les oficines de La Mostra de teatre infantil i juvenil, i la Casa de La Festa on s’aplega la imatgeria de la ciutat.

Més informació: museupelligualada.cat